Bellen: vaste lijn

De mobiele telefoon is niet meer weg te denken, maar toch vinden veel mensen het prettig om een vaste lijn te hebben. Met een vaste telefoonlijn kun je goedkoop naar andere huisnummers bellen, in sommige gevallen zelfs gratis! Ook is het over het algemeen een stuk goedkoper om mobiel te bellen. Een andere mogelijkheid is goedkoop naar het buitenland te bellen. Zeker wanneer je regelmatig belt, is een vaste lijn helemaal geen overbodige luxe. Van internet, bellen en tv is bellen vaak de goedkoopste mogelijkheid. De meeste mensen combineren bellen met bijvoorbeeld internet!

Betalen per seconde of minuut

Bij de meeste aanbieders betaal je per seconde of minuut. Per seconde is over het algemeen voordeliger, omdat bij bellen per minuut naar boven wordt afgerond. De prijzen hiervoor liggen gemidden tussen de vijf en twintig cent per minuut. Dit is nog een best groot verschil, zeker als je regelmatig belt! Het kan dus helemaal geen kwaad om verschillende aanbieders te vergelijken. Een andere punt om op te letten is het start tarief. Bij sommige aanbieders betaal je per gesprek een start tarief. Wanneer je veel korte gesprekken hebt, dan kan dit aardig in de papieren lopen! Over het algemeen is het goedkoper om naar andere huistelefoons te bellen. Bellen naar een mobiele telefoon kost soms wel twee keer zoveel! Maar bij sommige providers betaal je voor beiden evenveel, ook dit is een punt om over na te denken.

Gratis bellen

Gratis bellen klinkt de meeste mensen waarschijnlijk als muziek in de oren! Het mooie is dat het ook echt mogelijk is! Bij verschillende aanbieders geldt dat je met je huistelefoon gratis naar andere huistelefoons kan bellen die bij dezelfde aanbieder zitten. Bel je veel met één persoon? Probeer je telefonie dan op elkaar af te stellen! Bij andere providers kun je een uitbreiding nemen. Hiervoor betaal je per maand meer, maar kun je ook onbeperkt naar andere vaste nummers bellen. Er wordt gezegd dat je dit er uithaalt als je gemiddeld twee á drie uur per maand belt naar vaste nummers! Ga dus bij jezelf na of je dit doet of in de toekomst gaat doen.

Goedkoop bellen naar het buitenland

Sommige mensen bellen regelmatig naar het buitenland. Met je mobiele telefoon is dit eigenlijk niet te betalen, met een vaste lijn ben je veel goedkoper uit. Bij sommige aanbieders is het mogelijk om een module af te sluiten dat je goedkoop naar het buitenland kan bellen. Dit is altijd fijn als je een geliefde of familielid in het buitenland hebt wonen!