Internet

Bijna iedereen maakt gebruik van internet. Dit kan internet op de computer zijn, maar veel mensen hebben tegenwoordig ook internet op hun mobiele telefoon of tablet. De mogenheden van het internet zijn oneindig. Je kunt internet gebruiken om informatie op te zoeken, te emailen, om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws of om foto's en filmpjes te kijken. Er zijn uiteraard nog veel meer dingen mogelijk! In dit artikel ga ik het hebben over je internet verbinding voor thuis. Je wilt natuurlijk niet teveel betalen, maar waar moet je nu precies nog meer opletten? Voor wat voor soort verbinding kies en welke mogelijkheden zijn er?

Snelheid van de internetverbinding

De meeste mensen vinden het belangrijk om een snelle internet verbinding te hebben. De internetsnelheid bestaat uit twee punten. Allereerst heb je de download snelheid. Dit is de snelheid waarmee het meeste reclame gemaakt wordt. De download snelheid is belangrijk bij het surfen over het net en als je bestanden wilt binnenhalen. Voor de meeste mensen is deze snelheid het belangrijkst. Maar wanneer je zelf regelmatig bestanden op internet zet zoals foto's en filmpjes, dan is het aan te raden om ook te kijken naar de upload snelheid. De upload snelheid bepaalt hoe snel je je eigen bestanden op het net zet. Vanzelfsprekend betaal je voor een snelle internet verbinding meer dan voor een lagere snelheid. Ga voor jezelf na hoe belangrijk je snel internet vindt en maak aan de hand daarvan je keuze!

Soort internet

De meeste internet verbindingen werken door middel van een kabel of ADSL. De tijd dat we moesten inbellen via de telefoonlijn is gelukkig over. Met kabel of ADSL kun je een prima internet snelheid bereiken. Zo is 20 tot 50 MB geen uitzondering! Maar de toekomst is een glasvezel verbinding. Met een glasvezel verbinding kunnen snelheden behaalt worden van minimaal 100 MB! Een glasvezel verbinding is echter nog niet overal mogelijk, dus wanneer je hier intresse in hebt, is het aan te raden om te kijken of dit in jouw regio mogelijk is. Een glasvezel verbinding is een stuk duurder dan een gewone internet verbinding. Je moet er tenslotte iets voor over hebben om razendsnel internet te hebben!

 Welke aanbieder?

Er zijn verschillende aanbieders waar je internet kunt afsluiten. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een internet verbinding wilt afsluiten. Prijs en snelheid is belangrijk, maar kijk bijvoorbeeld ook naar de service. Bij de meeste aanbieders moet je zelf je internet aansluiten, maar wanneer je hier niet in thuis bent, is het fijn als een monteur dit voor je komt doen. Ook eenmalige kosten kunnen meespelen. Bij sommige aanbieders moet je aansluitkosten of borg voor je modem betalen. In het artikel Internet Vergelijken komt dit allemaal uitgebreid aan bod om zo tot de beste keuze te komen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb