Bellen: vaste telefoon vergelijken

Een huistelefoon zijn de kosten over het algemeen niet. Maar bij regelmatig gebruik kan het geen kwaad om eens kritisch te vergelijken. Wil je bijvoorbeeld per minuut betalen of betaal je liever wat meer zodat je onbeperkt kunt bellen? Ook zit er verschil in bijvoorbeeld het start tarief, de prijzen voor bellen naar andere vaste nummers of mobiele nummers en bellen naar het buitenland. Hieronder zijn de verschillende prijzen vergeleken zodat je gemakkelijk kunt zien wat je bij welke provider kunt afsluiten en waar je het goedkoopst uit bent.

Vaste telefoon: bellen vergelijken

Bij verschillende providers kun je verschillende pakketten voor bellen afsluiten. Bij het goedkoopste pakket betaal je per seconde of minuut. Bij duurdere pakketten kun je bijvoorbeeld onbeperkt bellen naar vaste nummers! Hieronder zijn de verschillende tarieven van de providers vergeleken van het goedkoopste pakket. Prijzen zijn per minuut!

Aanbieder Vaste lijn Mobiel Starttarief Prijs per maand Actie
UPC* 5 cent 16 cent 10 cent 11 euro  
KPN BelBudget 12,5 ct  25 ct 5,7 ct  10,95   -
Ziggo Z1*  8 cent  8 cent  8 cent  9,95   
XS4all*  3 cent  15,5 cent  5 euro  Eerste maand gratis 
Scarlet*  4 cent  20,6 cent 
Telfort*  Gratis  17 cent  5 cent  5 euro 
T-mobile*  3,5 ct  16,9 ct  9,5 ct  5 euro 

 

  • Je belt als UPC klant gratis naar andere UPC klanten. In dat geval betaal je alleen het start tarief. Het is bij UPC mogelijk om voor vijf euro per maand voordelig naar mobiele nummers te bellen. Je betaalt dan 5 cent per minuut!
  • Je belt bij Ziggo gratis naar andere Ziggo klanten!
  • Bij XS4all kun je alleen bellen in combinatie met internet van XS4all. Je belt namelijk via internet! In de tabel zijn alleen de kosten voor het bellen vergeleken, maar hierbij komen dus nog de internet kosten.
  • Scarlet heeft geen eigen telefoonlijn. Je belt via de telefoonlijn van KPN. Daarom kun je alleen Scarlet telefonie afsluiten in combinatie met andere diensten. Ook is het lastig om tarieven te vergelijken. Er gelden namelijk verschillende prijzen voor bellen binnen of buiten de regio en een piek en dal tarief! Wil je voordelig bellen? Dan kun je bij Scarlet belbundels afsluiten. Hiermee bel je goedkoper dan met de normale tarieven.
  • Ook bij Telfort kun je alleen bellen in combinatie met internet van Telfort. Het bel pakket van Telfort is wel zeer voordelig. Zo bel je naar vaste nummers voor vijf cent per gesprek!
  • Bij T-mobile kun je alleen bellen afsluiten samen met een internetpakket. Ook T-mobile hoort tot één van de voordeligste mogelijkheden.

Andere telefoon pakketten: vaste telefoon onbeperkt

Provider Vaste tel. Mobiel Buitenland Prijs per maand
UPC Onbeperkt Onbeperkt 16 ct 10 ct per gesprek 20 euro
KPN Belvrij Altijd Onbeperkt  Onbeperkt  9 ct per minuut  35 euro 
Ziggo VolopBellen Altijd  Onbeperkt  8 ct  Onbeperkt 19,95 
XS4all Bellen onbeperkt  Onbeperkt  15,5 ct  Normaal tarief  15 euro 
T-Mobile onbeperkt  Onbeperkt  16,9 ct  Normaal tarief  15 euro 

 

Nog meer pakketten

UPC Avond en Weekend.Het is bij UPC mogelijk om 's avonds en in het weekend gratis naar vaste nummers te bellen. Dit geldt van 's avonds 19.00 tot 8.00 's ochtends en in het weekend. Ook bel je met dit pakket voordelig naar het buitenland! Je kunt 's avonds en in het weekend naar 32 Europese landen bellen voor tien cent per gesprek (alleen het start tarief). Deze mogelijkheid kost 15 euro per maand. De actie is dat je de eerste 3 maanden 7,50 betaalt.

KPN Belvrij. Ook bij KPN kun je verschillende pakketten afsluiten om gedeeltelijk onbeperkt te bellen. Je kunt kiezen uit onbeperkt bellen in het weekend of avond en weekend. Het grote voordeel van KPN is dat je met een Belvrij abonnement ook onbeperkt naar mobiele nummers kan bellen! Je betaalt voor een Belvrij Weekend pakket 18 euro per maand. Een Belvrij Avond en Weekend pakket heb je vanaf 25 euro,

Ziggo Volop Bellen Avond/Weekend. Bij Ziggo kun je voor 15,95 per maand onbeperkt bellen in het weekend en 's avonds. Voor mobiele nummers betaal je het gewone tarief van 8 cent per minuut.