Goedkoop internet

De prijs speelt een grote rol bij het kiezen van een internet provider. We willen niet teveel betalen voor een redelijke prijs. Sommige mensen zijn op zoek naar het goedkoopste internet. Het goedkoopste internet pakket heeft vergeleken met de andere pakketten een lagere snelheid. Maar wanneer je niet dagelijks op internet te vinden bent of niet meer doet dan een beetje surfen en mailen, dan is dit helemaal niet erg. Een snelheid tot 10 MB voldoet in dat geval prima. Voor een hogere snelheid betaal je al snel minimaal tien euro per maand meer. Dit klinkt niet zoveel, maar het is toch 120 euro op jaarbasis. Hieronder zijn de goedkoopste pakketten van de verschillende aanbieders op een rijte gezet. Zo kun je makkelijk vergeleken wat het goedkoopste internet pakket met welke snelheid is!

 

Goedkoop internet

Hieronder een overzicht van de zeven bekendste internet providers. Van iedere internet providers is het goedkoopste internet pakket genomen, dus je gemakkelijk kunt zien wie de goedkoopste aanbieder is. Omdat niet alleen de prijs telt, wordt ook de snelheid erbij vermeld. De top zeven is gesorteerd op prijs, maar let ook op de snelheid!

Internet Download snelheid Upload snelheid Eenmalige kosten Prijs per maand Actie
T-Mobile   4 MB 1 MB 14,95  12,50 Geen
Scarlet 20 MB 1 MB 19,95 19,95 Geen
Ziggo Z1 5 MB 0,5 MB Geen 19,95 Geen vast contract
Telfort Instap 8 MB 1 MB Geen 20 euro Geen
T-mobile  20 MB  1 MB  Geen 24 euro  Eerste jaar: 9,50
UPC 25 MB 1,5 MB 25 + 45 euro borg 25 euro  
KPN 8 MB 1 MB Geen 25 euro Geen
Tele2 20 MB 1 MB 25 euro 26 euro Eerste halfjaar: 10 euro
XS4all 8 MB 1 MB Geen 30 euro Eerste maand gratis + installatiemonteur

 

 

Conclusie

Scarlet is de goedkoopste internet aanbieder. Je betaalt 19,95 per maand en je krijgt hiervoor een snelheid van 20 MB. Toch is Scarlet relatief onbekend. Veel mensen kiezen toch voor een bekende naam en betalen hier dan maar wat extra's voor. In dat geval is UPC een goede mogelijkheid. Je betaalt 25 euro per maand, maar je krijgt hiervoor wel een snelheid van 25 MB. Nadeel van UPC zijn de eenmalige kosten. Heb je die liever niet? Dan is Tele2 een goede optie. Bij Tele2 betaal je geen eenmalige kosten, maar je krijgt wel een snelheid van 20 MB voor een prijs van 26 euro. Op dit moment is er een spectaculaire actie waarbij je het eerst half jaar maar tien euro betaalt. In dat opzicht is Tele2 de goedkoopste internet provider! XS4all is misschien wel de duurste internet provider, maar het is tevens de enige die een stukje service biedt. Zo komt er een installatie monteur kosteloos langs om je internet in orde te maken.